כיצד הפך גלעד שבתאי לאיש עסקים משפיע וליזם מוביל
איש העסקים והיזם גלעד שבתאי, שהונו מוערך ביותר ממיליארד דולר, התעשר כתוצאה מאקזיט, כשבשנת 2013 נמכרה אפליקציית "וייבר" (VIBER), שהיה חלק מבעליה – יחד עם אחיו בני. וויבר נמכרה אז לחברה יפנית ביותר מ -900 מיליון דולר. את זמנו הוא מחלק בעיקר בין ישראל לארצות הברית. כמו כן, שבתאי השקיע בשנים האחרונות עשרות מיליוני דולרים בעסקי הכרייה בזימבבואה. כיום מנהל גלעד שבתאי את חברת היזמות "נופים בגלעד", המובילה פרוייקטים של התחדשות עירונית ופינוי בינוי.
אודות גלעד שבתאי ובני שבתאי
שלוש הדמויות הבולטות במשפחת שבתאי הן האחים בני וגלעד, ובנו של גלעד, עופר. בני שבתאי, דמות המפתח במשפחה, החל את דרכו כמאבטח בשגרירות ישראל בצרפת, ונהפך במרוצת השנים לאיש אמיד, כשאת עיקר הונו עשה דרך מותג שעוני יוקרה' כאשר ייסד את השלוחה שלו בארצות הברית.
מאמר נוסף על גלעד שבתאי – ליחצו כאן
שירותי קידום אתרים לאנשי עסקים – פנו אלינו
פעילות עסקית נוספת של גלעד שבתאי ואחיו בני שבתאי
גלעד שבתאי ואחיו בני מעורבים בתחומים עסקיים נוספים. גלעד שבתאי עוסק בשיווק ובכריית זהב ויהלומים.
בני וגלעד שבתאי היו גם הבעלים של חברת טלגייט, שעסקה בהעברת קול ונתונים על גבי רשתות טלוויזיה בכבלים וטלפוניה. בינואר 2000 נמכרה טלגייט לחברת טריון של זכי רכיב. משפחת שבתאי הרוויחה מהעסקה 150 מיליון שקל ושנה אחר כך הפסיקה טריון את פעילותה של טלגייט. ב־97' השקיעה המשפחה בחברה בשם "ארית", אשר ייצרה באמצעות חברה הבת של "רשף טכנולוגיות" מרעומים אלקטרוניים לשוק הצבאי.בשנת 2003, לאחר הפסדים צבורים בסכום של מעל 120מיליון ש"ח, נמכרה חברת "ארית" ליושב ראש החברה שמואל מאירסון ולסמנכ"ל הכספים של החברה רן אקהאוס תמורת סכום סמלי ארבעה דולרים ועשרים אחוזים מהדיווידנדים למשך עשר שנים. חברה נוספת שהינה בבעלותם של בני משפחת שבתאי היא חברת "איימש", שהציעה שירותי שיתוף קובצי מוזיקה בין גולשי האינטרנט. איימש פעלה בשנותיה הראשונות במנותק מהארגון , אך לאחר מכן איימש שילמה לאיגוד והפכה את התוכנה לחלק ממשי מהארגון. טלמון מרקו, מנכ"ל וייבר, הוא ממייסדי איימש.
וייבר, שהוקמה לפני ארבע שנים, נרשמה על ידי בעליה בקפריסין. האפליקציה צברה תוך זמן קצר 300 מיליון משתמשים רשומים, בעיקר במזרח אירופה, רוסיה, דרום אמריקה וניו זילנד. החברה גדלה והועסקו בה מעל מאה עובדים, רובם בקפריסין ובבלארוס, וכרבע מהם בישראל. שבתאי, המקורב לאנשי ביטחון ישראלים רכש לאחר המכירה של וייבר קומת דירות ומשרדים שלמה במגדלי נאמן VIP – מגדלי יוקרה בצפון תל אביב. את הקומה רכש שבתאי בסכום של שלושים מיליון ש"ח.
יזם הנדל"ן המוביל גלעד שבתאי החזיק עם משפחתו ביותר ממחצית מניות וייבר, שהינה אפליקציית הצ'ט הישראלית שנמכרה בשבוע שעבר לרקוטן, ענקית תקשורת יפנית, ב־900 מיליון דולר. המרוויחים הנוספים מהאקזיט: המנכ"ל טלמון מרקו ומייסדי החברה
גלעד שבתאי המרוויח העיקרי מעסקת המכירה של וויבר
הכתב אסף גלעד פירסם בעיתון כלכליסט כי גלעד שבתאי הינו המרוויח העיקרי מעסקת המכירה של וויבר. המרוויחים מהאקזיט של אפליקציית הצ'אט הישראלית וייבר הם יזם הנדל"ן גלעד שבתאי , בנו עופר שבתאי ואחיו בני שבתאי. סך הכל , מחזיקיה המשפחה ביותר מ55 אחוזים ממניות החברה. גלעד שבתאי, אשר המתגורר בעבר בארה"ב, פועל גם בתעשיית הזהב והיהלומים בזימבבואה. גלעד שבתאי ומשפחתו צפויים לקבל קרוב ל500 מיליון דולר מכספי המכירה, שהם יותר ממיליארד וחצי ש"ח.